savršena večera

Italijanska kajgana: Idealan izbor za večeru! (RECEPT)

Kajgana na mediteranski način osvojiće sva vaša čula.

Recepti 15.10.2020. - 17:12h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock.com

Potrebni sastojci:


• Kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
• Pulpa paradajz (količina po ukusu)
• Smeđi šećer (prstohvat)
• 4 komada jaja
Jogurt
• 2 čena belog luka seckanog
• Začini po želji
• Malo peršuna
• Pola glavice crnog luka sitno seckanog
Crvena paprika iseckana
Ljute papričice

Priprema:


Zagrejati ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju za prženje. Umešajte crni luk, papriku i ljutu papričicu. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte pulpu od paradajza i smeđi šećer, uz stalno mešanje. Kuvajte dok tečnost ne ispari.


Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja. Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu spremljena po želji.


Pomešajte jogurt sa belim lukom i začinima. Pospite peršunom i poslužite iz tiganja, zajedno uz prilog od jogurta i belog luka, dekorisano ljutim papričicama.

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs