Probajte

Lako se pravi, a gosti će je obožavati: Kejt Midlton otkrila recept svoje omiljene torte!

Torta Kejt Midlton za kojom je poludeo svet!

Recepti
Autor:
Lako se pravi, a gosti će je obožavati: Kejt Midlton otkrila recept svoje omiljene torte!
Kejt Midlton, Foto: Profimedia

Teško da Kejt Midlton uz kraljevske obaveze i troje dece stiže da kuva, ali poznato je da je njen omiljeni dezert slasna torta s tamnim pivom, koja čokoladu, većini omiljenu namirnicu, diže na još viši nivo. Baršunasta gorčina piva i neodoljiva slatkoća čokolade savršen su spoj u ovoj preukusnoj poslastici.

Za biskvit: 250 ml tamnog piva, 250 g maslaca, 75 g kakaa u prahu, 400 g sitno mlevenog šećera, 150 ml kisele pavlake, 2 velika jaja, 1 kašika ekstrakta vanile, 275 g oštrog brašna, 2 i 1/2 kašičice sode bikarbone

Za premaz: 300 g krem sira, 150 g šećera u prahu, 125 ml slatke pavlake ili šlaga

Ukoliko su vam se najavili omiljeni gosti, predlažemo vam da isprobate ovaj savršen recet i na svoju trpezu iznesete baš tortu Kejt Midlton.

Postupak:

Rernu zagrejte na 180 °C i pripremite kalup za torte prečnika 23 cm, koji treba nauljiti i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje. Sipajte pivo u veliku posudu za kuvanje fila, dodajte maslac i zagrevajte dok se maslac ne rastopi. Tada umešajte kakao i šećer. Kiselu pavlaku umutite miskerom sa jajima i ekstraktom vanile, sipajte u posudu s pivom i maslacem pa umešajte brašno i sodu bikarbonu. Testo sipajte u kalup i pecite od 45 minuta do sat vremena.

Pustite da se torta potpuno ohladi u kalupu. Za premaz dobro izmiksajte krem sir, dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite. Slatku pavlaku ili šlag posebno pripremite, da bude čvrsta masa, a potom polako umešajte u krem sir. Namažite preko ohlađene torte i uživajte u savršenom ukusu.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs