LAKO I BRZO

Hrskava grčka pita sa kačkavaljem i piletinom: Ukusna večera za celu porodicu! (RECEPT)

Nećete moći da odolite ovom spoju ukusa

Recepti 06.06.2020. - 18:49h Autor: stil/bonapeti.rs
Foto: Shuterstock

Potrebno vam je:

 

  • Kore za pitu - 500 g
  • Jaja - 4 komada
  • Pileće meso - 300 g
  • Kačkavalj - 150 g
  • Paprika
  • Kiselo mleko - 1 šolja
  • Maslac - 60 g
  • Sveže mleko - 300 ml

 

Priprema: 

 

Nadev: Umutite 2 jaja, kiselo mleko i skuvano pileće meso, sitno iseckano i komadiće izdinstane paprike.

 

Uzmite dve kore, jednu namažite maslacem, pa preko stavite i drugu koru. Na drugu koru stavite nadev i  uvijte u rolat.

 

Dobijene rolate stavite u pravougaoni pleh, tako da se ne zalepe mnogo.

Preliv: Umutite 2 jaja, 150 g rendanog kačkavalja, 300 ml svežeg mleka i prstohvat soli. Tom smesom prelijte pitu na kraju, a pre pečenja.

 

Pre nego što je stavite u rernu isecite pitu na komade, kako bi bolje upila preliv i bila sočnija.

 

Pita se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 150 stepeni sve dok ne porumeni.

 

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...