savršen

Fondant krompir: Kremast i hrskav prilog koji se topi u ustima! (RECEPT)

Pripremaju ga vrsni kuvari, a osvojio je i domaćice širom sveta

Recepti
Autor:
Fondant krompir: Kremast i hrskav prilog koji se topi u ustima! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Fondant krompir, odnosno krompir koji se topi je klasičan prilog koji se služi u britanskim i francuskim restoranima.

Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 2 kašike maslaca
  • 1 kašika biljnog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 2 dl pilećeg bujona
  • 1 kašika začina
  • 2 grančice ruzmarina
  • 1 grančica timijana
  • so
  • biber

Trik za kojim su odlepile domaćice: Hleb će vam biti svež danima, tajna je u ovom povrću!

foto: Profimedia

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 200 Celzijusa.
  • Ogulite, operite krompire, te ih presecite na pola.
  • Odrežite krajeve kako biste dobili kockasti oblik, a komadići treba da budu 3-4 cm.
  • Krompire posolite, začinite i pobiberit.
  • Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri, te stavite začinjene krompire.
  • Sa svake strane ih pecite 5-6 minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
  • U tiganj za pečenje stavite ispečene krompire, maslac, beli luk, ruzmarin i timijan, te sve pecite u rerni 25-30 minuta.

Jelo koje miriše na leto: Mladi krompirići sa senfom i ruzmarinom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs