probajte

Savršena torta sa jagodama: Vreme je za laganije teksture i osvežavajuć ukus! (RECEPT)

Dolaze nam topliji dani ali i jagode. Probajte da napravite tortu koja se ne peče i koja će biti na stolu za manje od pola sata!

Recepti
Autor:
Savršena torta sa jagodama: Vreme je za laganije teksture i osvežavajuć ukus! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400g keksa od putera po izboru
  • 1/2 l pavlake za kuvanje
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 2 kesice šlaga
  • 300 g zamrznutih ili svežih jagoda

Priprema:

Umutite slatku pavlaku u jednoj činiji, šlag u drugoj. Skuvajte 3 pudinga od vanile u 1L mleka sa 9 kašika šećera. 300g zamrznutih ili svežih jagoda stavite u šerpicu i na tihoj vatri sa 5 kašika šećera otopite ili skuvajte.

U pleh ređajte keks koji ste prethodno umočili u malo mleka, pa na njega stavite sirup od jagoda. Odložite pleh na pola sata u frižider da se stegne. Posle pola sata nastavite da ređate keks, pa stavite jednu količinu pudinga koji ste spojili sa umućenom slatkom pavlakom.

Nakon pudinga i slatke pavlake, stavite još jedan red keksa, pa red pudinga, i nakon toga šlag. Ukrasite sa nekolikio svežih jagoda.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs