Slatki i slani

Vazdušasti uštipci iz kese: Pecivo koje uspeva i početnicima! (RECEPT)

Odličan doručak ili večera

Recepti
Autor:
Vazdušasti uštipci iz kese: Pecivo koje uspeva i početnicima! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 200 ml vode, 10 g svežeg kvasca, 320 g brašna, malo šećera i soli

1 kašika maslinovog ulja.

Priprema: Zamesiti testo i izraditi dobro rukama da bude glatko. Kesu od zamrzivača premazati unutra uljem i staviti testo i dobro zavezati. Staviti u frižider. Najbolje je zamesiti uveče.

Ujutru otvoriti kesu i kidati manje loptice i mokrim rukama rastanjiti testo i pržiti uštipke u vrelom ulju. Vaditi na papirne salvete.

Služiti uz slatke ili slane priloge po želji.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs