isprobajte

Samo 3 sastojka, a mekan kao duša: Džejmi Oliver otkriva kako da umesite najbolji domaći hleb! (RECEPT)

Slavni britanski kuvar podelio je savete za domaćice kako da u samoizolaciji naprave hleb po želji svih ukućana

Recepti 27.03.2020. - 12:56h Autor: Stil/24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • voda
  • 7 grama suvog kvasca
  • 1 kg oštrog brašna, plus dodatno za posuti po hlebu

 

Jednostavna i dostupna zamena za kvasac: Ovo svi imamo u kući!

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • U veću posudu izlijte 650 ml mlake vode, te dodajte kvasac i mešajte nekoliko minuta.
  • Sipajte veći deo brašna i pola kašike morske soli, a zatim mešajte viljuškom.
  • Čistim rukama napravite kuglu testa, dodajući više brašna koliko vam treba da se ruke ne lepe.
  • Prebacite testo na površinu posutu brašnom i nastavite da mesite 5 minuta ili dok ne dobijete svileno i elastično testo.
  • Testo oblikujte u grubu kuglu, stavite ga u posudu, pospite brašnom i pokrijte čistom, vlažnom krpom.
  • Ostavite da se diže oko sat, sat i po ili dok se udvostruči, a najbolje na toplom mestu.
  • Kada se testo udvostruči, udarajte ga i mesite naizmenično da izbacite vazduh.
  • Možete ga oblikovati prema potrebi i ostaviti da se diže ponovo, 30 minuta do sat vremena ili dok se još jednom ne udvostruči.
  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te ga pažljiivo stavite da se peče.
  • Pecite oko 35 minuta, ili dok ne poprimi zlatnu boju.
  • Kada je gotov, ostavite da se ohladi.

 

Najstariji recept za bosanski lonac, zapisao Momo Kapor: Izvrsno jelo začinjeno sa malo luka, ljubavi i humora!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...