Neverovatno mekane

Lepinjice bez kvasca: Vazdušasto testo koje se obožava! (RECEPT)

Zavolećete ih odmah, kako zbog ukusa, tako i zbog brze pripreme

Recepti 24.03.2020. - 10:24h Autor: Stil / Miss 7
Foto: Profimedia

Sastojci: 300 g pšeničnog, raženog ili integralnog brašna, 200 ml vode, 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, začini po želji (origano, malo majčine dušice, 1 kašika maslinovog ulja.

 

Priprema: Pomešajte sve sastojke u činiji i napravite glatko testo. Začine možete umešati u testo ili na kraju posuti po lepinjicama. Ostavite na toplom mestu prekriveno krpom da stoji i raste oko 15 minuta.

 

Stavite malo brašna na dlanove i napravite kuglice od testa. Potom prstima razvlačite i oblikujte lepinje. Ako se testo jako lepi za ruke, možete oblikovati testo u tiganju uz pomoć kašike ili lopatice za okretanje.

 

Ugrejte malo ulja u tiganju i stavite unutra lepinjicu (ili kuglicu koju ćete tu oblikovati). Kad je testo prženo s jedne strane, okrenite lepinju.

 

Ovako spremljene lepinjice možete koristiti umesto hleba uz svako jelo, kao "omotač" za domaće pljeskavice, a možete ih puniti sirom, salatom...

 

Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...