ODUŠEVIĆETE SE

Palačinke od pire krompira i sira: Božanstvena, hrskava i slasna večera za pamćenje! (RECEPT)

Ukoliko vam je ostalo viška pire krompira od ručka, možete napraviti savršenu večeru u kojoj će uživati cela porodica

Recepti 04.12.2019. - 19:29h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 600 grama pire krompira
  • 75 grama narendanog sira
  • 2 naseckanog mladg luka 
  • 1 lagano tučeno jaje
  • 3 kašike brašna (za smesu)
  • 50 grama brašna (za kasnije)
  • biljno ulje (za prženje)
  • kisela pavlaka (za posluživanje)

 

Polpete od tikvica: Najukusniji letnji ručak koji vam nikad neće dosaditi! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • U velikoj posudi promešajte zajedno pire krompir, sir, mladi luk, jaje i tri kašike brašna.
  • Dobijenu smesu podelite na 12 jednakih delova.
  • Od svakog napravite kuglicu koju ćete razvaljati u malenu palačinku.
  • Ostatak brašna (50 grama) stavite u plitku posudu.
  • Svaku palačinku s obe strane stavite u posudu i utrljajte u brašno.
  • Zagrejte 3 do 4 kašike biljnog ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Mora biti dovoljno ulja kako bi dno tiganja bilo premazano.
  • Pecite 2 do 3 ćufte zajedno ili onoliko koliko ih stane u tiganj. Pecite ih dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave s obe strane, otprilike 3 do 4 minuta.
  • Po potrebi dodajte još ulja nakon što ispečete "prvu turu. Nemojte pretrpavati tiganj i okretati prerano.
  • Prebacite na tanjir obložen papirnatim ubrusom i odmah ih posolite.
  • Poslužite uz kiselu pavlaku i ukrasite dodatno naseckanim mladim lukom.

 

Napomena:

 

 Ako smesa s pire krompirom izgleda previše suvo, dodaj još jedno jaje. Ako izgleda previše mokro, dodajte još jednu kašiku brašna.

 

 

Uštipci od krompira sa tartar sosom

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...