OBOŽAVAĆETE IH

Domaće kiflice sa sirom i šunkom: Božanstveno mekane, tope se u ustima! (RECEPT)

Za sve ljubitelje testa donosimo jedan savršen recept

Recepti 06.11.2019. - 16:24h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

 

  • 500 grama brašna
  • 1/2 suvog kvasca
  • 2 mala kašike soli
  • 1 mala kašika šećera
  • 100 grama kisele pavlake
  •  125 ml voda

 

Sastojci za punjenje:

 

  • 16 kriški kuvane šunke
  • 16 kriški sira
  • 1 jaje

 

Pamuk kiflice sa puterom i sirom: Vazdušaste i meke! (RECEPT, VIDEO)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • U većoj posudi pomešajte brašno s kvascem, posolite i pošećerite.
  • Kiselu pavlaku razmutite s toplom vodom i polako sipajte brašno.
  • Umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke.
  • Ako je testo premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuvo.
  • Testo podelite na dve lopte i svaku razvaljajte u krug koji ćete iseći na osmine.
  • Svaki trougao malo razvucite rukama, na širi deo položite po krišku šunke i sir pa uvijte u kiflicu.
  • Poslagažite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili lanom.
  • Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata.
  • U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°c. Smanjiti temperaturu na 200°c i peći kiflice 25-30 minuta.

 

Domaće kiflice sa sirom i šunkom: Doručak koji se večno pamti! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...