Sastojci za testo:
- 500 grama brašna
- 1/2 suvog kvasca
- 2 mala kašike soli
- 1 mala kašika šećera
- 100 grama kisele pavlake
- 125 ml voda
Sastojci za punjenje:
- 16 kriški kuvane šunke
- 16 kriški sira
- 1 jaje
Pamuk kiflice sa puterom i sirom: Vazdušaste i meke! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- U većoj posudi pomešajte brašno s kvascem, posolite i pošećerite.
- Kiselu pavlaku razmutite s toplom vodom i polako sipajte brašno.
- Umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke.
- Ako je testo premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuvo.
- Testo podelite na dve lopte i svaku razvaljajte u krug koji ćete iseći na osmine.
- Svaki trougao malo razvucite rukama, na širi deo položite po krišku šunke i sir pa uvijte u kiflicu.
- Poslagažite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili lanom.
- Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata.
- U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°c. Smanjiti temperaturu na 200°c i peći kiflice 25-30 minuta.
Domaće kiflice sa sirom i šunkom: Doručak koji se večno pamti! (RECEPT)