Probajte

Šeherezada torta: Brza, sočna, kremasta poslastica! (RECEPT, VIDEO)

Kombinacija keksa i dva krema koja se topi u ustima

Recepti
Autor:
Šeherezada torta: Brza, sočna, kremasta poslastica! (RECEPT, VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen / Simply Delicious (Jednostavno Ukusno)

Sastojci: 2 pakovanja turskog keksa (600 g)

Za čokoladni fil: 1 l mleka, 4 kesice pudinga od čokolade sa aromom lešnika (ili redovan puding od čokolade + aroma lešnika po ukusu), 10 kašika šećera, 250 g margarina

Za šlag: 500 g šlag krema, 1 l mleka

Za prekrivanje: 150 g šlag krema, 300 ml mleka, 1 kašičica arome vanile

Priprema:

Za čokoladni fil: U litri mleka skuvamo 4 pudinga od čokolade, sa 10 kašika šećera, zatim ga ostavimo da se u potpunosti ohladi. Nakon što se ohladio dodamo mu omekšali margarin i dobro izradimo mikserom. Po potrebi, dodajte još šećera u prahu, ako vam nije dovoljno slatko. Fil podelimo na tri dela.

Za šlag fil: Umutimo 500 g šlag krema sa 1 l mleka i podelimo na tri dela.

Keks ređamo ili na tacnu (okrenut redovno, ka gore) ili u tepsiju koju obložimo streč folijom (okrenut ka dole). Keks nije potrebno natapati, omekšaće dok torta bude stajala u frižideru.

Nanesemo 1/3 šlag krema, zatim 1/3 čokoladnog krema, zatim ponovimo red keksa. Ponavljamo postupak dok ne utrošimo materijal, a završavamo sa redom keksa.

Tortu ostavimo, najbolje preko noći, da odstoji u frižideru i da se ukusi dobro sjedine, a keks povuče sočnost filova. Ako ste tortu pravili u tepsiji, onda nakon što je odstojala, prekrite tepsiju tacnom odgovarajuće veličine i brzim pokretom okrenite tortu. Zahvaljujući foliji, torta lako izlazi iz kalupa.

Dekorišite po želji!

Izvor: Youtube / Simply Delicious (Jednostavno Ukusno)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs