Odličan trik

Savet poznatog srpskog poslastičara: Uz ovaj sastojak, svaki kolač postaje remek delo!

Zdravko nam je otkrio da je u pitanju sastojak koji su koristile i njegova majka i njegova baka, kao i da je reč o tradiciji dugoj čak 40 godina
Trpeza 14.11.2016. - 15:00h Autor: Promo
Foto: Promo

Mnoge domaćice se godinama pitaju zbog čega im neke poslastice ne uspevaju, zašto nisu mekane, zbog čega tekstura nije onakva kakva bi trebalo da bude..

 

Istina je da poslastičari imaju svoje proverene trikove, koje koriste kako bi im kolači uvek bili odličnog ukusa, fine teksture i opojnog mirisa, a jedan od najpoznatijih srpskih stručnjaka u svetu slatkiša rešio je da otkrije svoju caku.

 

"Prava je umetnost kada u svakom trenutku možeš da se snađeš sa onim što imaš, međutim, za pripremu najboljih poslastica, uvek koristim Dijamant margarin, jer njegova struktura najbolje sjedinjuje sve ostale sastojke. Svaki kolač pretvori u remek delo. Koristila ga je moja baka, zatim mama, i taj spoj kvaliteta i tradicije duge više od 40 godina ja ne bih menjao", rekao je Zdravko Gavrilović, novi brend ambasador kompanije "Dijamant", vodećeg proizvođača margarina koji je već decenijama neizostavni sastojak svakog dobrog kolača.

 

Foto: Promo
Foto: Promo


"Čast mi je i zadovoljstvo što ću nositi titulu brend ambasadora kompanije kao što je Dijamant i što ću svoje recepte moći da podelim sa svim ljubiteljima slatkiša", otkrio je Zdravko.

 

U lounge baru Tranzit, u modenskom delu Beograda, Savamaloj, Zdravko je pripremajući neodoljive, tradicionalne poslastice u modernom ruhu pokupio sve simpatije svojom skromnošću iako su se njegovim kolačima sladile mnoge poznate zvezde, poput Pirsa Brosnana, Princa Čarlsa, Novaka Đokovića, Žarka Paspalja, Đorđa Balaševića.

 

Foto: Promo
Foto: Promo

"Ovo je jedna lepa, slatka priča o spajanju dva uspešna brenda. Sa jedne strane, Zdravka Gavrilovića, jednog od naših najuspešnijih poslastičara, dobitnika medalje na Svetskom kupu poslastičarstva u Luksemburgu i sa druge strane kompanije Dijamant, lidera na tržištu Srbije u proizvodnji margarina koji domaćicama pomažu da ostvare svoje najslađe snove. Cilj ove saradnje jeste da probudi kreativnost kod naših korisnica, i sigurni smo da će one, zahvaljujući Zdravkovim receptima i savetima i svakako Dijamant margarinima, doći do novih ideja koje će im omogućiti da prenesu ljubav na svoje najmilije", izjavila je Danka Drmončić, Senior Brend Menadžer kompanije Dijamant.

 

Foto: Promo
Foto: Promo

Svoju ljubav prema slatkom zadovoljstvu Zdravko Gavrilović neguje kroz iskustvo dugo 22 godine, tokom kojih je osvajao mnoge medalje i priznanja i nije neobično što je kompanija Dijamant izabrala baš njega.

 

Sigurni smo da će ova saradnja, na zadovoljstvo mnogih, iznedriti brojne kako tradicionalne tako i moderne poslastice, i da kada se u sve njih umeša i ljubav, nastaje savršenstvo ukusa!

 

Foto: Promo
Foto: Promo

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs