STARINSKI ČUPAVCI SA KOKOSOM I ČOKOLADOM: Biskvit mekan kao duša, a ne postoji jednostavniji recept

Čupavci su jednostavan kolač koji se lako pravi, a ostaju sveži i mekani po nekoliko dana

Recepti
18:57h Autor:
STARINSKI ČUPAVCI SA KOKOSOM I ČOKOLADOM: Biskvit mekan kao duša, a ne postoji jednostavniji recept
Najbolji recept za čupavce, Foto: Shutterstock

Čupavci su kolač bez kog nekada nije moglo da se zamisli neko slavlje, a bio je nezaobilazan i nakon nedeljnog ručka. Prave se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće, a uspevaju iz prve. Ukoliko ste se poželeli starinskoh kolača onda je ovaj recept idealan za vas.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 3 jajeta
  • 10 kašika šećera
  • 13 kašika ulja
  • 100 ml mleka
  • 16 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 150 ml mleka
  • 150 g čokolade
  • 150 g margarina
  • 150 g šećera
  • 100 g kokosa
    Najlepši recept za čupavce
    Najlepši recept za čupavce foto: Thinkstock

Priprema:

Ulupajte belanca pa dodajte šećer, kašiku po kašiku. Zatim dodajte žumanca jedno po jedno sve vreme muteći. Ulijte mleko I sjedinite. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Smesu istresite u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečen biskvit ostavite da se malo prohladi pa tek onda secite. Margarin i mleko stavite u šepricu i zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje. Kad je margarin skoro otopljen dodajte čokoladu i šećer, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostavite da se prohladi, a zatim ohlađeni biskvit umočite u čokoladu, a potom uvaljate u kokos.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs