poslastica san snova

DOMAĆA ŠTRUDLA SA DŽEMOM: Čaroban miris i ukus detinjstva gotov za 10 minuta! (RECEPT, VIDEO)


Recept za štrudlu sa džemom koja miriše na detinjstvo.

Trpeza
Autor:
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/RICETTE ARABE FACILI

Omiljena poslastica mnogih je domaća štrudla sa džemom. Pravi se od osnovnih sastojaka, koje sigurno imate u kuhinji, tako što se ispečeni patišpanj premaže džemom po izboru i urola. Omiljeni kolač koji nas vraća u detinjstvo, napravite ga i vi.

  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 60 ml ulja
  • 60 ml mleka
  • 8 g vanilin šećera
  • 8 g praška za pecivo
  • 140 g brašna
  • pekmez
  • kokosovo brašno

Priprema:

  • Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
  • Zatim postepeno dodavati ulje i mleko, sve vreme sa uključenim mikserom.
  • Dodajte potom brašno sa praškom za pecivo pa umešajte špatulom.
  • Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.
  • Poravnajte.
  • Pecite na 180 stepeni 10 min.
  • Kada je kora gotova pospite je šećerom u prahu, stavite papir za pečenje preko pa je okrenite naopako.
  • Uvijte u rolnu pa u krpu i ostavite da se ohladi.
  • Kad se ohladi, razvijte, premažite džemom, pa zarolajte.
  • Na vrhu namažite džem u tankom sloju pa pospite kokosovo brašno.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...