Pogledajte

Čuveni holandski kuvar isprobao pripremu recepta na srpski način: Evo kako mu je ispala Vasina torta! (VIDEO)

Koliko je oduševljen i receptom i načinom pripreme govori i video koji je objavio na svom Instagramu

Recepti
Autor:
Čuveni holandski kuvar isprobao pripremu recepta na srpski način: Evo kako mu je ispala Vasina torta! (VIDEO)
Foto: Instagram Printscreen / rudolphvanveen_official

Tradicionalne srpske poslastice i trikovi za pripremu hrane koje koriste domaćice iz naše zemlje kako bi pojednostavile stvari toliko su praktični da oduševljavaju čak i inostrane kuvare!

Naime, poznati holandski majstor kulinarstva Rudolf von Vin odlučio je da na srpski način napravi jednu od najlepših poslastica iz naše zemlje – Vasinu tortu. Koliko je oduševljen i receptom i načinom pripreme govori i video koji je objavio na svom Instagramu.

“U Srbiji ljudi imaju svoj jednostavan način merenja sastojaka kad spremaju hranu. Gotovo svaka kuća u Srbiji ima bar jednu “Doncafé” šoljicu, koju osim za kafu, koriste i za merenje sastojaka u receptima. Sa ovom šoljicom za kafu možete da izmerite otprilike sve”, napisao je Rudolf, koji je poznat po preciznom i pedantnom navođenju tačne količine svakog sastojka.

“Pošto je ovo omiljeni srpski “merač” sastojaka, osetio sam se kao izazvan da probam pripremu na srpski način. Napravio sam najvoljeniju srpsku tortu – Vasinu tortu”, otkrio je Rudolf.

I stvarno - teško da postoji kuća u Srbiji koja nema bar jednu čuvenu šoljicu za kafu koja nije ni previše mala, ni previše velika, već nekako baš taman kada treba da izmerimo šećer, brašno, ulje i sve druge sastojke za poslastice.

Pogledajte u videu kako je Rudlof spremio čuvenu Vasinu tortu “po srpski” uz pomoć šoljice za kafu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs