Zapišite recept

Kornet pogača: Najmekši punjeni hleb dostojan kraljevske trpeze! (RECEPT)

Ne zna se da li lepše izgleda, miriše ili je ukus ipak od svega najbolji

Recepti
Autor:
Kornet pogača: Najmekši punjeni hleb dostojan kraljevske trpeze! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 500 g brašna, 300 g sira, 100 g margarina, 150 g kiselog mleka, 50 g susama, 1 svež kvasac, 1 kašika šećera, 1 kašičica soli, 200 ml ulja, 1 kafena šolja ulja, 4 jaja.

Priprema: Zagrejati mleko, dodati kvasac i mešati dok se ne rastopi. Dodati šećer i promešati. Omekšali kvasac dodati u sud sa brašnom i uljem. Dodati so, 2 jaja, promešati pa dodati kiselo mleko i mešati dok se sastojci ne sjedine u testo. Zatim testo umesiti rukom. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti testo da naraste.

U sudu viljuškom izdrobiti sir. Dodati jaje i promešati. Od naraslog testa na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvući koru srednje veličine. Na koru naneti fil od sira i jajeta.

Iseći koru na 8 jednakih delova. Svaki deo saviti u formu korneta. Okruglu tepsiju namazati margarinom. Iseći kornete na polovine i u krug ih poređati u tepsiju. Preostale kornete iseći na manje parčiće i njima popuniti praznine u tepsiji.

Premazati pogaču umućenim jajetom i posuti susamom. Na kraju, na pogaču nasumično stavljati komadiće margarina. Prekriti tepsiju kuhinjskom krpom i ostaviti pogaču da odstoji 30-ak minuta. Peći 45 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Poslužiti toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs