Nema veze sa izgledom

Zbog ovoga muškarci lude: Evo koji je glavni ženski adut po njihovom mišljenju!

Sposobnost da prepozna kada je žena najplodnija pružila bi muškarcu u evolutivnom smislu prednost po pitanju reproduktivne selekcije

Ljubav i zavođenje 26.07.2018. - 12:28h Autor: srbijadanas.com
Foto: Shutterstock

Dugo se smatralo da su muškarci isključivo vizuelna bića, ali najnovije istraživanje, objavljeno u magazinu “Physiology & Behavior”, pokazalo je da je uticaj ženskog glasa na jači pol toliko snažan da izaziva ježenje kože i ubrzani rad srca.

 

Američki istraživači su takođe ustanovili da privlačnost ženskog glasa zavisi od toga u kojoj se fazi mesečnog ciklusa žena nalazi.

 

Najseksepilnija osobina svakog horoskopskog znaka: Nema veze sa izgledom!

foto: Shutterstock

U čemu je zapravo, stvar? Hormonske promene za vreme ovulacije vrše uticaj na grkljan žene, čiji glas postaje niži i dublji, izazivajući nesvesno pozitivnu reakciju i muškaraca i žena.

 

Posle samo pet sekundi slušanja ženskog glasa u najplodnijim danima menstrualnog ciklusa žene, električna aktivnost na koži muškaraca porasla bi za čitavih 20 odsto, a srčani ritam ubrzao bi se za pet odsto.

 

Sposobnost da prepozna kada je žena najplodnija pružila bi muškarcu u evolutivnom smislu prednost po pitanju reproduktivne selekcije, a žene, s druge strane, mogu znanje o plodnom statusu druge žene (koja im predstavlja konkurenciju) preinačiti u svoju korist i steći prednost nad suparnicom.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...