Proverite

Navike srećnih parova pre odlaska u krevet: Da li ih vaš partner i vi imate?

To će ih učiniti zadovoljnijim i sigurno blagotvorno delovati na kvalitet sna, ali i zajedničko jutro sutradan

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Profimedia

Ako nešto ne štima u zajedničkom životu sa vašim partnerom, možda je jedan od razloga vašeg nezadovoljstva pogrešni rituali koje vas dvoje imate pred spavanje.

 

Naime, mnogi ljubavni terapeuti smatraju da nije loše da parovi u krevetu posvete neko vreme jedno drugom pre nego što konačno zaspu. To će ih učiniti zadovoljnijim i sigurno blagotvorno delovati na kvalitet sna, ali i zajedničko jutro sutradan.

 

Naravno, i u tom slučaju treba poštovati neka pravila.

 

1. Ugasite mobilne telefone ili samo ton i sklonite uređaje što dalje od kreveta

 

Zavisnost od društvenih mreža suzbija oslobađanje oksitocina u vašem telu. Smatra se da ovaj hormon izaziva osećanje zadovoljstva i privrženosti sa drugim ljudima. Psihoterapeut Karol Keri nas savetuje da se držimo jednog jednostavnog pravila: telefoni bi trebalo da se gase svako veče u 21h.

 

Jedna jedina navika garantuje lude orgazme i kvalitetan san!

foto: Shutterstock

2. Zaboravite na posao

 

Prirodno je da kada smo frustrirani situacijom na poslu imamo potrebu da to sa nekim podelimo. Mada nije u redu konstantno opterećivati druge sa svojim problemima (i problemima), i za vas i za vašeg partnera će biti bolje da ukratko ispričate šta vam je na duši kada dođete kući posle posla. Voditi ovakav razgovor u trenutku kada se spremate za spavanje, međutim, je opterećujuće i sigurno će pogoršati raspoloženje i vama i vašem partneru.

 

3. Idite u krevet u isto vreme kao i vaš partner

 

Mnogi parovi se ne viđaju mnogo u toku dana i povrh toga odlaze na spavanje u različito vreme. Prema istraživanjima psihologa Kurta Smita, srećni parovi zajedno peru zube i odlaze u krevet u istom trenutku. Na taj način oni zadržavaju toplinu i prisnost svoga odnosa.

 

4. Ne spavajte zajedno sa decom i kućnim ljubimcima

 

Ako imate decu, normalno je da oni spavaju u svojim krevetima. Jedino u slučaju da imaju noćnu moru je u redu da im dopustite da prilegnu između vas i vašeg partnera. I kada su u pitanju kućni ljubimci treba se držati istog pravila. Spavaća soba i bračni krevet bi trebalo da bude vaš privatni prostor koji koristite da bi sačuvali bliskost između vas.

 

5. Ne zaboravite da se poljubite i/ili malo pomazite pred spavanje

 

Zagrljaj i poljubac vašeg dragog/e u krevetu će vas maksimalno opustiti i ispuniti pozitivnim mislima, što je neopdhodno za dobar san, ali i kvalitetnu i ispunjavajuću vezu. Ako se držite ove navike, već ste na pola puta do zajedničke sreće.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs