Istraživanje dokazalo

Ove žene često odbijaju seks: Tvrde da su preumorne, a evo zbog čega!

Svakoj desetoj ženi seks je sve manje privlačan, a svaka četvrta ima problem da doživi orgazam.

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Profimedia

Udate žene imaju mnogo više seksualnih problema u odnosu na žene i muškarce koji nisu u stalnoj vezi, pokazalo je istraživanje.

 

Interesovanje žena za seks sve više opada zbog prevelikih zahteva partnera, dece i posla. Svakoj desetoj ženi seks je sve manje privlačan, a svaka četvrta ima problem da doživi orgazam, ističe dr Ketrin Mercer sa Univerziteta u Londonu, koja je sa kolegama sprovela opsežno istraživanje među 11.000 Britanki između 16. i 44. godine.

 

Naučno dokazano: Zadovoljite ovih 5 potreba svog partnera i nikad vas neće prevariti!

foto: Shutterstock

Parovi u proseku imaju četiri seksualna odnosa mesečno, s tim što se seksualno ponašanje žena u braku naglo menja u odnosu na prve dane zaljubljenosti. Žene najčešće govore da su ovi problemi uočljiviji kada imaju dete mlađe od pet godina.

 

"To je sasvim logično, s obzirom na nedostatak sna. Podizanje dece i briga o porodici za žene su teži nego za muškarce, koji, uz to, imaju 10 puta viši nivo testosterona u poređenju sa ženskim hormonima. Međutim, niko nije spreman da do kraja otvoreno da priča o toj temi. Čak 44 odsto žena i 35 odsto muškaraca imaju probleme na seksualnom polju, a samo je 11 odsto muškaraca i 21 odsto žena spremno da na tu temu potraži stručnu pomoć", kaže dr Mercer.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...