Nikada se nisu rastajali

Smrt im prekinula vezu, ali nije okončala ljubav: Nad pričom Josipe Lisac žalila cela Jugoslavija!

Ni posle skoro 26 godina od smrti njenog voljenog, slavna pevačica nije ni pomislila na drugog muškarca jer joj je "srce puno i u njega ništa više ne može da stane"
Ljubav i zavođenje
02:56h Autor:
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Uvek su pričali da su se sreli, pogledali i više se nisu razdvajali. Josipa Lisac i Karlo Metikoš. I 25 godina posle Karlove smrti, svaki Josipin koncert posvećen je njemu i njihovoj ljubavi, koja je, kaže, i dalje živa.

 

"Ne volim reč "sećanje", jer ja sve naše zajedničke trenutke, slike i stanja nosim u sebi stalno. I ne samo što su oni u meni, ja ih prenosim dalje… A naša ljubav još je tu i njena prisutnost stalno me oplemenjuje", kaže Josipa. Njena i Karlova priča počela je 1971. godine. On je do tad gradio svetsku karijeru pod imenom Met Kolins, nastupao po celom svetu, imao armiju obožavateljki i iza sebe oko 20 veridbi sa groficama, manekenkama, stjuardesama… Ona je tek osvajala pažnju kao prva prava jugoslovenska rokenrol diva.

 

Neprežaljena ljubav Alekse Šantića: Sa Eminom nije ni progovorio, a voleo je celog života! (FOTO)

 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac) on Feb 6, 2017 at 2:37am PST

 

"Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k'o gljiva posle kiše, uopšte nisam znao ko, šta… Ali nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli – k'o u priči – i od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine. Bio sam oduševljen i njenim pjevanjem i načinom na koji se ponašala… Onda sam se do ušiju zaljubio i tak'… Iz Petrinje smo autobusom krenuli za Zagreb, sjeo sam pored nje, ispuštao svoje pozitivne vibracije i tu smo se malo upoznavali. Josipa mi je docnije priznala da je, kao klinka, išla da vidi gdje stanujem jer su joj pogrešno rekli da živim u Ulici Moše Pijade.

 

Kada ga je upoznala bio je premlad, ali ga nije zaboravila: Ovo je najuspešniji slavni par! (FOTO)

 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac) on Apr 29, 2015 at 12:00pm PDT

 

Vozila se tramvajem i gledala u nečiji prozor, misleći da je moj! Prva ploča koju je Josipa u životu kupila bila je – ploča Met Kolinsa! Sudbina…", ispričao je Metikoš svojevremeno.Ta sudbinska ljubav ovekovečena je sad već legendarnim albumom "Dnevnik jedne ljubavi" iz 1973. To je, kako su Josipa i Karlo isticali, ploča koju su zapravo pravili za njih dvoje, ali tek prvi u nizu zajedničkih projekata. Zapravo, iza svega što ste čuli od Josipe Lisac stoji i Karlo, sve one moćne ljubavne pesme nose njihovu priču.

 

Na svakom Josipinom koncertu Karlo je sedeo u prvom redu, i tad bi cela publika svedočila njihovim zaljubljenim pogledima i neverovatnoj energiji koja je postojala među njima. Svaku pesmu bi mu pevala kao da su sami u prostoriji… Dve tako jake ličnosti stapale su se u jedno.

 

Najtragičnija ljubavna priča Sergeja i Isidore: Nisu mogli ni zajedno, ni jedno bez drugog! (FOTO)

 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac) on Feb 6, 2016 at 8:19am PST

 

"Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima. Što smo si imali za reći, rekli bismo si odmah, nismo ostavljali za kasnije. Sve smo riješavali razgovorom. Kad bi netko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se izmjenjivali i funkcionirali", priča Josipa.

 

Josipa i Karlo bili su zajedno 20 godina. Karlo je preminuo 10. decembra 1991. nakon infarkta. Imao je 51 godinu. Ali, ni smrt ih nije rastavila. Josipa mu i dalje posvećuje svaki minut na sceni, piše mu pisma, voli ga… Kaže da nikad nije ni pomislila na drugog muškarca.

 

"Nisam, jer mi je srce puno i u njega više ništa ne može da stane."

 

Očajna pevačica o ljubavi svog života: U životu nisam poljubila drugog muškarca! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...