Seksološka istraživanja pokazuju

Jaka seksualna privlačnost: Nije lep al' je šarmantan, lepa je sve dok ne progovori!

Golo žensko telo i posebno genitalije žene, pa i njen miris i "ukus" oduvek su za muškarce bili i više nego simboli privlačnosti
Ljubav i zavođenje 24.09.2014. - 21:35h Autor: stetoskop.info
Foto: Shutterstock

Seksološka istraživanja pokazuju da bi osoba sa kojom biste rado išli u krevet, bila ona ista osoba sa kojom biste sa zadovoljstvom ćaskali, večerali, gledali pozorišnu predstavu. Seksualna privlačnost između polova je, dakle, više od fizičke atraktivnosti neke osobe, više od karakteristika određene ličnosti, više od kulture koja, svaka za sebe, propisuje jedinstvena merila privlačnosti. Seksualna privlačnost neke osobe je, zapravo, sve to zajedno.

 

Šta je najodbojnije što možete da uradite tokom prvog seksa sa novim partnerom, saznajte OVDE.

 

U principu, osoba koju doživljavamo kao privlačnu, a pogotovo kao seksualno privlačnu osobu treba da zadovolji sva naša čula. Da zadovolji, dakle, čulo vida, dodira, mirisa, ukusa, pa i ravnoteže. Ovo poslednje čulo, naravno, u smislu sposobnosti da nas izbaci iz neuzbudljive i dosadne ravnoteže svakodnevne rutine. Svi pomalo maštamo.

 

Fizička privlačnost

Pre nego što čujemo neku osobu kako i šta govori, pre nego što osetimo njen miris, dodir i ukus, prvo što draži oči je njena fizičnost. Fizički izgled i seksepilnost neke osobe ne treba izjednačavati, iako je reč o bliskim pojavama. Dok antropolozi naglašavaju relativnost pojma " fizičke privlačnosti" s obzirom da ona varira od kulture do kulture, nesumnjivo je da se u svim kulturama na visokoj ceni mladost i dobro fizičko zdravlje koje se ogleda u sjajnim očima, zdravim zubima, čistoj i zategnutoj koži, pa i čvrstom hodu.

 

Ne pravite problem gde mu nije mesto - OVDE saznajte koje tri stvari muškarci ne podnose tokom seksa.

 

Osim ovih univerzalnih karakteristika fizičke, pa i seksualne privlačnosti, prisutnih u svim poznatim kulturama, svaka kultura ima sopstvena merila seksualne privlačnosti. Odstupanja od neke norme u principu nisu privlačna. Pigmejcima, na primer, nisu privlačne osobe blizu dva metara visoke, kao što i deformisana stopala žena, ugradnja metalnih predmeta u nos, uši ili usne visoko rangirani seksualni fetiši u nekim kulturama, kod ljudi iz zapadne civilizacije u većoj meri izazivaju radoznalu odbojnost nego što bude seksualne želje.

 

Ideali

Do skora, u zapadnoevropskoj civilizaciji masivna i atletska građa muškarca, a velike grudi i izražena zadnjica kod žena bili su kod žena u odnosu na muškarce i kod muškaraca u odnosu na žene okidači "mračnih" želja. Izvesni seksolozi spekulišu da je tajna ovakve privlačnosti vezana za građu muškarca i žene nije slučajna, već da je povezana sa skrivenim porukama biološkog karaktera. U tom smislu, pretpostavlja se da muškarac atletske građe prenosi tajnu poruku ženi koja glasi: "Moćan sam i jak, pa su i moji geni jaki i moćni, želim seks sa tobom". S druge strane izgled "peščanog sata" kod žene sa pomenutim seksualnim atributima, nosi biološku poruku muškarcu: "Plodna sam!"

 

OVDE saznajte koje suptilne veštine krase savršenu ljubavnicu.

 

Vremena su se promenila. U modi je tzv. androgini ideal koji utiče da je ponekad teško razlikovati ženu od muškarca. Vitak stas, slabo izražene grudi i uski kukovi danas se podjednako i kod muškaraca i žena, smatraju pouzdanim znacima seksualne privlačnosti koji, istovremeno, pokazuju da kultura, a ne samo biologija, određuje merila ove vrste. "Nikada dovoljno vitak i dovoljno bogat", reči su čuvene vojvotkinje od Windsora.

 

Golo telo

je oduvek bilo na ceni kao mera seksualne privlačnosti. Nasuprot raširenom mišljenju goli muškarac i pogled na njegove genitalije nisu ono što većinu žena privlači. Ukrućeni muški ud u većoj meri simbolizuje agresiju i težnju za potčinjavanjem partnerke nego što kod žena budi sentimente dopadanja i seksualnu žudnju. Nije tako i kada je reč golom ženskom telu. Golo žensko telo i posebno genitalije žene, pa i njen miris i "ukus" oduvek su za muškarce bili i više nego simboli privlačnosti.

 

OVDE saznajte koje stvari najviše odbijaju muškarce!

 

Nije lep, ali je šarmantan
Priča o seksualnoj privlačnosti neke osobe se završava se naglaskom na njenoj fizičnosti. "Nije lep, ali je šarmantan" ili "Lepa je sve dok ne progovori", uobičajene su izreke koje u priču o seksualnoj privlačnosti neke osobe unose dimenziju ličnosti. Intiligencija, smisao za humor, opuštenost u komunikaciji, naglašena individualnost, nekonvencionalnost, avanturistički duh čine neku osobu "drugačijom od ostalih" i jednostavno seksualno privlačnom. Da li će seksualno privlačna osoba unovčiti svoju privlačnost, zavisi naravno od druge osobe i njene životne filozofije zasnovane na potrebi za sigurnošću ili traganju za uzbuđenjima.

 

Sva istraživanja pokazuju da, bez obzira na fizičku lepotu, poodmakle godine i sumnjivu pamet, osobe koje poseduju moć i novac poseduju i seksualnu privlačnost. Neki istraživači upravo na ovaj način objašnjavaju veze vremešnih muškaraca i mladih i lepih žena. Kao i svaka stvar na ovom svetu i seksualna privlačnost, dakle, može da se kupi.

 

Povucite prave poteze - OVO se zove predigra!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...