SAZNAJTE

OVO SU NAJBOLJE GODINE ZA BRAK, A NAJRIZIČNIJE ZA RAZVOD: Naučnici vam otkrivaju!

Naučna istraživanja utvrdila su koje su to najbolje za sklapanje braka, a kada se i zašto najčešće razvodimo.

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Shutterstock

Danas se brakovi sve češće završavaju razvodom, ali ovo bi moglo da se promeni. Naučnici su utvrdili koje je najbolje doba za ulazak u brak i njegovu uspešnost.

Godinama se činilo da je bolje venčati se kasnije. Ipak, najsvežiji podaci istraživanja američkog Univerziteta Juta ukazuju na to da su oni koji brak sklope nakon 32. godine u većoj „opasnosti“ da će se razvesti od parova koji se venčaju u kasnim dvadesetim, prenose mediji.

Koje je onda idealno doba za ulazak u brak i najmanju šansu za razvod?

Između 25. i 32. godine, a u toj računici u obzir su uzeti društveni i demografski faktori poput pola, rase, strukture porodice, religije, seksualne prošlosti i veličine mesta u kojem osoba živi.

Venčanje
Venčanjefoto: Shutterstock

– Za gotovo svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u brak – ističe H. Volfinger, vođa istraživanja.

Nudi i objašnjenje zašto je ljudima koji se venčaju u srednjim tridesetim teže ostati u braku. Kaže da oni koji čekaju srednje 30. da bi sklopili brak možda nemaju predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili teškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa pa stoga kod njih postoji veći rizik od razvoda.

Uz to, ističe da se neke osobe u tridesetim koje bi i bile dobar bračni partner osećaju sasvim dobro i kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici. Neki se toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ukoliko se ikada odluče da daju šansu braku.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...