DALEKO OD LJUBAVI

KAD NAPUNE 50 GODINA, MUŠARACI SE OBAVEZNO SETE ŽENA KOJE SU OSTAVILI: Za takvo ponašanje, postoje 3 valjana razloga!

Pa onda dolazi da je moli ovim rečima: "Vrati se, imali smo neku vezu, ono nešto..."

Ljubav i zavođenje
Autor:
KAD NAPUNE 50 GODINA, MUŠARACI SE OBAVEZNO SETE ŽENA KOJE SU OSTAVILI: Za takvo ponašanje, postoje 3 valjana razloga!
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Svetlana nije mogla da veruje svojim očima. Stigla joj je poruka od Branka! Od onog Branka koji je ostavio pre 20 godina! Samo jedna poruka je bila dovoljna pa da se priseti svakog detalja. Bila je tada na pragu tridesete, samohrana majka dvogodišnje ćerkice.

Prevara bivšeg muža nije je naterala da izgubi veru u ljubav. Tada je srela Branka. Isto godište, slični pogledi na život i nije mu smetalo što ona ima dete...

A onda je verio i nakon što je rekao roditeljima srećnu vest - nestao bez pozdrava!

Ipak je uspela da dođe do nekih informacija, gde je saznala da su se njegovi protivili da u kuću dovede raspuštenicu sa detetom.

Svetlani je to bilo dovoljno da nauči jednom za svagda: Muškarac kojim roditelji upravljaju, njoj nije potreban! Pa je život nastavila sa čvrstom rešenošću da dete odgaja sama i da se nikad ne uda.

Uspela je. Njeno dete je sada devojka, a ona je srećna žena u najboljim godinama.

Ali šta je nateralo Branka, da se nakon 20 godina seti žene koju je napustio? Da li se to muškarci u pedesetim suočavaju sa nizom psiholoških i društvenih faktora koji ih teraju da ponovo razmisle o svojim izborima?

Za to postoje samo 3 razloga:

Prvo: roditelji stare ili umiru. Majka koja je sinu diktirala život, sada gubi kontrolu. Sada joj treba redovan i topao obrok, neko ko će kuću "držati pod konac" i druga žena u kući bi predstavljala samo dobitak.

Roditelji su konačno spremi da puste dete u život. Krilatica "on to zaslužuje" je nešto čemu stalno pribegavaju.

Drugo: posao mu postaje monoton. Dolaze mladi, energični ljudi, željni dokazivanja. On je u pedesetoj već dosegao vrhunac i što bi Balašević rekao:"Sa vrh brda svaka staza vodi niz brdo", pa sada napokon shvata da i nije sve u karijeri. Pojavljuje se strah od budućnosti. Ko će brinuti o njemu kad ostari? Onaj koji pored sebe ima ženu i odraslu decu nema taj strah!

Treće: Godine ruše iluziju da ćete naći "srodnu dušu". Muškarac u pedesetim nije više tako mlad ili spretan da bi se dopao nekoj ženi na prvi pogled. Zbog te situacije, on počinje da razmišlja o bivšim devojkama, ženama i načinu na koji ih je osvojio pre toliko godina.

Zbog toga je Branku u mislima bila Svetlana kada je odlučio da je pronađe i napiše joj:"Kako si, kako živiš, jesi li se udala, kako tvoja ćerka?"

Samo što žena u pedesetim ne razmišlja isto kao i muškarac u pedesetim. Žene inače bije glas da ranije sazrevaju...Nije do njih, do prirode je...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs