Stručnjaci navode

10 znakova da će vaš brak preživeti izolaciju zbog korone: Ako imate ovo, krize vam ništa ne mogu!

Ako imate ove navike, preživećete sve nedaće

Ljubav i zavođenje 30.03.2020. - 11:55h Autor: Stil/ Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Bez obzira na to da li ste se upravo venčali ili već ne možete ni da se setite datuma venčanja – postoje jasni znakovi koji otkrivaju da li je vaš brak jak kao stena.

 

1. Imate dobru komunikaciju


Veza u kojem oba partnera znaju kako komunicirati jedan s drugim čak i u teškim vremenima poput pandemije koronavirusa predodređena je za uspeh.

U zdravom braku ljudi znaju razgovarati o škakljivim temama kao što je dogovor oko financija, ophođenje s članovima porodice i slično. Dobra komunikacija najvažnija je stvar, tvrdi advokat za razvode Lisa Helfend Mejer.

 

2. Održavate prisnost u vezi


Iako javno izražavanje nežnosti nije u prirodi svakom paru, pokazivanje osećaja pomoći će im da se dodatno zbliži i da prebrode teška vremena kada ona dođu.

 

To su oni parovi koji su prisni, ne nužno i strastveni. Ako se drže za ruke i ljube, to je znak da su u zdravoj vezi, tvrdi Lisa Helfend Majer.

 

3. Pravite kompromise

 

Sposobnost da se nađete na pola puta s partnerom tokom svađe dobar je znak za vašu vezu. Odluke se ne bi smele donositi impulsivno i isključivo. Naprotiv, cilj je postići kompromis s kojim će biti zadovoljna oba partnera.

 

4. Isprobavate nove stvari zajedno

 

Brak koji je uzbudljiv, svež te ispunjen novim pustolovinama ima velike šanse za uspeh.

 

Uzbudljivosti doprinosi i sam čin planiranja novih aktivnosti, a kad ih isprobavate sa svojim partnerom zabavljate se i stvarate nove uspomene.

Isprobavanje novih stvari podsetiće vas na ono uzbuđenje upoznavanja s partnerom koje ste osećali kada ste tek počeli, tvrdi advokat za porodično pravo Ketrin Dikerson.

 

5. Smejete se životu u lice

 

Zajednički smisao za humor velika je pomoć u održavanju braka zdravim i snažnim. Ima nešto vrlo katarzično u smejanju istim stvarima. Ono smanjuje stres i teskobu te preplavljuje telo endorfinima, zbog čega stvaramo pozitivne veze s drugom osobom, kaže Ketrin Dikerson.

 

6. Imate odvojene interese

 

Zajednički interesi mogu pomoći braku, ali isto je tako važno da svaki partner ima svoje hobije. Odvojeni interesi omogućavaju partnerima da ostanu – svoji. Isto tako, izuzetno je važno da druga osoba podržava vaše interese.

 

7. Imate potpuno poverenje u svog partnera

 

Ako su oba partnera čvrsto veruju jedno drugim i svim svojim srcem su za brak i porodicu – razvod im se sigurno neće dogoditi.

 

8. Poštujete se

 

Često se govori da se dobar brak gradi na temeljima komunikacije, poverenja i poštovanja. Obostrano poštovanje neophodno je za bilo koji uspešan brak, tvrdi Grimes, a gubitak poštovanja jasan je znak da se bliži kraj vezi.

 

9. Imate iste ciljeve


Novac je jedan od čestih uzroka razvoda pa je izuzetno važno da partneri imaju sličan pogled na zarađivanje i raspolaganje finansijama.

Ako oba partnera žive unutar svojih finansijskih mogućnosti, osećat će se kao da dele zajednički cilj odnosno da žive prijatno bez stresa od velikih dugova, ističe Erick N. Klein, predsednik istoimene advokatske grupe iz južne Floride.

 

10. Imate slične životne navike

 

Brak je težak u najboljim okolnostima. Ali ako jedan partner ima nezdrave navike poput drogiranja ili preteranog uživanja u alkoholu, veza će značajno patiti, kaže advokat Džesika Markham.

 

Upravo zato najbolje šanse za uspeh imaju oni parovi koji su emocionalno zdravi i koji se znaju nositi sa svim nevoljama koje im život nosi.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...