popularni teniser

Rodžer Federer otvorio dušu: Ništa ne bi bilo tako lako da Mirka nije uz mene!

Zatvoreni teniser ipak otvorio dušu i izgovorio divne reči za svoju suprugu! 

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: AP / Lauren Hurley

Pre očekivanog povratka na predstojeći Rolan Garos, nakon četiri godine odsustva, Rodžer Federer je otvorio dušu i pričao o svojim osećanjima prema osobi koja je sa njim već skoro 20 godina: njegovoj supruzi Mirki Vavrinec. U intervjuu za list Le Figaro, teniser je priznao da je Mirka oduvek bila velika podrška u njegovom životu.

 

"Veoma je bitna u mom životu, mnogo sam naučio od nje", rekao je Švajcarac. Rodžer Federer (37), i Mirka Vavrinec (41), sreli su se tokom Olimpijade u Sidneju 2000. godine, gde su se oboje takmičili.

 

Razlika u godinama između njih ne samo da nije predstavljala nikakav problem, već je Federer uvek hvalio zrelost koju je Mirka donosila ovoj vezi. "Opšte je poznato da većina žena na početku veze brže sazri od nas muškaraca, a ona je bila već tri godine starija od mene. Znamo da dečak od 18 godina i devojčica od 18 godina nisu isti, muškarci kasnije sazrevaju", priznao je popularni teniser.

Od tog sastanka su postali nerazdvojni. Mirka, koja je rođena u Slovačkoj, a emigrirala je u Švajcarsku sa dve godine, takmičila se na četiri Gren Slem turnira i dospela na 76. mesto u svetu, ali godinu dana nakon Olimpijade u Sidneju odlučila je da se povuče iz tenisa i fokusirala se na sjajnu karijeru svog dečka. Od tada, Mirka je odgovorna za obavljanje svih pitanja vezanih za odnose sa javnošću tenisera i njegove odnose sa medijima.

 

"Ona je veoma stroga, ali veoma profesionalna. Impresivno!", dodaje Federer o ulozi koju je njegova žena stekla u svom profesionalnom životu. "Uvek je bila tu za mene." Pomogla mi je u svemu što je mogla i bez toga ništa ne bi bilo tako lako za mene", objašnjava on.

 

On insistira na tome da je za deo njegovog uspeha zaslužna ona i porodica koju su zajedno formirali. "Sanjali smo o tome da imamo takav odnos, posebno sa četvoro dece sada."

Teniserski tandem se venčao 2009. godine i imaju četvoro dece, dva para blizanaca. Devojčice od devet godina, Milu Rouz i Šarlin Rivu, i dvoje dece od pet godina, Leni i Lea. Na pitanje da li će njegova deca pratiti njegove korake i korake majke u svetu sporta, Federer je jasan pri stavu da će ih podržati u odlukama koje donose, i uverava da on ne vrši pritisak na njih da postanu profesionalni sportisti. 

"Šta god žele da izaberu, mi ćemo ih podržavati. Bilo bi zanimljivo zato što smo moja supruga i ja upućeni u sport, ali ih ne guramo u tom pravcu. Dajemo im priliku, ali to nije prioritet. Za nas je važno da su oni dobri građani, dobri ljudi."


(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...