Savršen spoj ukusa

Kapkejk sa limunom

Mekano testo i neodoljiv fil sa limunom osvojiće sva vaša čula
Recepti
21:50h Autor:
Kapkejk sa limunom
Foto: Thinkstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 3 šolje brašna
  • kesica praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 1 šolja neslanog putera
  • 2 šolje belog šećera
  • 4 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike limunove kore
  • 1 šolja punomasnog mleka
  • 2,5 kašike svežeg soka od limuna
  • 2 šolje slatke pavlake
  • 3/4 šolje šećera
  • 1,5 kašika svežeg soka od limuna

1. Zagrejte rernu na 190 stepeni ° C. U kalupe za kapkejk stavite papirne korpice.

2. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so zajedno u činiji. U drugoj posudi, izmiksajte neslan puter i šećer, sve dok smesa ne postane glatka. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i sve vreme mešajte sastojke. Sada u smesu sipajte ekstrakt vanile i limunovu koru.

3. Brašno (iz prve posude) sipajte u smesu sa puterom. U smesu naizmenično dodajte mleko, limunov sok i brašno. Sve vreme mikserom mešajte sastojke.

4. Kada je testo gotovo, sipajte ga u pripremljene korpice za kapkejk, puneći 3/4 korpice. U zagrejanoj rerni pecite kolačiće oko 17 minuta. Kada budu gotovi, ostavite ih da se dobro ohlade.

5. Za pripremu kremastog fila, sipajte slatku pavlaku u posudu i mutite je mikserom, sve dok ne počne da se zgušnjava. Postepeno dodajte šećer i sok od limuna, sve vreme mešajući sastojke mikserom. Kada je fil gotov, ukrasite kapkejkove kremom od limuna, koji će se topiti u ustima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs