Kakigori je japanska vrsta sladoleda kojoj ukus daju voćni sirupi ili čak kondenzovano mleko. Ovaj desert je već dugo popularan u Japanu, ali sada stiže i na Zapad, jer ga je popularni francuski poslastičar Pjer Erme uvrstio u svoju ponudu letnjih deserata.
Osnovni sastojci od kojih se pravi su led, voćni sirup, kondenzovano mleko i mleko u prahu.
Kakigori se obično obogaćuje sirupima od jagode, višnje, limuna, zelenog čaja, grožđa, lubenice i sličnose obično obogaćuje sirupima od jagode, višnje, limuna, zelenog čaja, grožđa, lubenice i slično. Tokom leta ovo je poslastica koja najčešće može da se nađe po Japanu. Uglavnom se pravi ručnim lomnjenjem leda, a zbog popularnosti se sve češće koriste i električni uređaji.
Uz to, kakigori je vrlo fotogeničan pa na Instagramu postoji više od 100 hiljada fotografija ovog deserta.
Kakigori se obično obogaćuje sirupima od jagode, višnje, limuna, zelenog čaja, grožđa, lubenice i slično