Sastojci:
Kora:
100 grama putera, 500 g spanaća ili blitve, 4 jaja, 100 grama brašna
Fil:
250 grama krem-sira, 2 pavlake, 250 grama šunke, so
Priprema:
Na puteru kratko dinstajte spanać, dok ne omekša, pa malo posolite.
Odvojite žumanca od belanaca, pa posebno umutite, spojite lagano mešajući drvenom varjačom, pa polako dodajte brašno, a zatim i iseckan i prohlađen spanać.
Dobijenu smesu sipajte u pleh, na papir za pečenje, pa pecite na srednjoj temperaturi dok ne porumeni. Zatim izvadite na mokru krpu, pa uvijte u rolat i ostavite da se prohladi. (Ne brinite ako kora loše izgleda ili se cepa, pošto će je fil držati "u komadu".)
U dubljoj posudi umutite krem-sir i pavlaku. Odvojite tri kašike, a u ostatak dodajte iseckanu šunku, Pažljivo otvorite koru, i namažite je smesom u kojoj je šunka, pa je ponovo uvijte u rolat.
Rolat spolja premažite krem-sirom i pavlakom i pospite rendanim kačkavaljem.
Najlepši dodatak prazničnoj trpezi: Recept za štrudle sa orasima i makom koje svima uspevaju!