Sastojci:
3 jaja, 200 g šećera + 100 g, 1 kašika rendane čokolade, 100 g griza, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo, 50 ml ulja, 4-5 krušaka, kockica margarina, šaka seckanih oraha, rum šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa 100 g šećera dodati čokoladu, griz, brašno sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izjednačite. U manju šerpicu istopite 200 g šećera da se pretvori u karamel pa dodajte margarin i dobro izjednačite.
Pleh obložite pek papirom i sipajte karamel. Kruške očistite podelite na pola i izvadite semenke pa ih poređajte po karamelu okrenute na dole. Između dodajte još malo voća ako želite (dunje npr) i pobacajte šaku krupno seckanih oraha. Odozgo sipajte umućeno testo i rasporedite.
Precite na 190 stepeni C oko 35 - 40 minuta pospite rum šećerom ili umućenim šlagom.
Miris detinjstva: Vanilin kiflice koje svima uspevaju! (RECEPT)
Izvor: Kod bake u gostima