Donosimo vam nekoliko recepata kojima morate da obogatite svoju ishranu. Ove salate su tako hranljive i zdrave, a bonus je što su brze i lake za pripremu.
Tunjevina s krastavcem i avokadom
Potrebno je: Pola krastavca naseckanog na kolutiće, 1/4 ljubičastog luka, pola avokada, 100g tunjevine, 1 kašika naseckanog korijandera.
Za preliv: Maslinovo ulje, limun, malo soli i bibera.
Priprema: Tunjevinu ocedite i stavite u posudu, avokado naseckan na kockice, krastavac, luk i korijander. Prelijte prelivom, i po želji dodajte malo rikota sira na vrhu. Možete dodatno dekorisati ovu zdravu porciju ljubičastim lukom naseckanim na kolutiće.
Salata od tunjevine, šargarepe i jaja
Potrebno je: 2 tvrdo kuvana jajeta,1 šoljica kuvane šargarepe, 1/4 šoljice kuvanog graška, pola avokada, malo rendanog parmezana, 100g tunjevine.
Za preliv: Maslinovo ulje, limunov sok, so i biber.
Priprema: Sva ova jela se lako pripremaju - ocedite tunjevinu i sipajte u posudu, pomešajte sa šargarepom. Dodajte tome jaja iseckana na kolutove, grašak i parmezan. Sastojke za preliv pomešajte i prelijte preko tunjevine. Parmezan možete narendati i na kraju, za zanimljiviji izgled.
Promenite navike: Zdrava ishrana čuva zdravlje pluća!
Tunjevina, sočivo i rotkvice
Potrebno je: 100g tunjevine, celer, zelena salata, 3 rotkvice, 1/4 šolje sočiva, pola avokada, 2-3 čeri paradajza.
Za preliv ovaj put koristite maslinovo ulje, so i biber, i balzamiko sirće.
Priprema: Oceđenu tunjevinu pomešajte sa oceđenim sočivom, i dodajte tome seckane rotkvice. Pola avokada naseckajte na kockice i ubacite. Zelene salate i celera dodajte koliko želite. Poželjno je da izaberete zelenu salatu koja je hrskava.
Prelijte sve prelivom od gore navedenih sastojaka. Ako ste ljubitelj, naseckajte malo badema i pospite na vrhu.
Obrok salata od tunjevine i pasulja, sa feta sirom i maslinama
Potrebno je: 100g oceđenje tunjevine, 1/4 šolje skuvanog belog pasulja, 4 čeri paradajza, 1/4 šolje maslina, pola ljubičastog luka, malo seckanog feta sira, malo seckanog svežeg bosiljka ili origano.
Za preliv pomešajte maslinovo ulje, balzamik sos, senf i malo soli i bibera.
Priprema: Pomešajte tunjevinu i pasulj, tome dodajte čeri paradajz sečen na pola, seckane masline. Po vrhu pospite origano ili bosiljak, naseckajte malo fete na kockice. Ljubičasti luk ukrasiće vaše jelo, ali ne zaboravite da je i mnogo zdrav.
Želite da smanjite količinu soli u hrani? Poslušajte naše savete i uživajte u neverovatnim ukusima!