Banane su nezaobilazna namirnica pa je šteta ograničiti je samo na kombinaciju sa čokoladom ili eurokremom u palačinkama. Ovo slatko voće spremno je i za puno zahtevnije dezerte.
Zato vam predlažemo da napravite indonezijsku poslasticu, a sigurni smo da će vas ostaviti bez daha.
Ukusna, hrskava i mekana služi se uz šećer u prahu, a izvrsno pristaje uz kuglu sladoleda.
Pečeni uštipci od tikvica: Savršen ručak za 200 dinara, bez prženja u dubokom ulju! (RECEPT)
Sastojci:
- 1 šoljica glatkog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika vanilin šećera
- 3 banane
- 1 jaje
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- 1 kašika meda
- 1 kašika maslaca
- 1 limun
- 1 kašika ruma
- suncokretovo ulje
Priprema:
- Banane zgnječite pa pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte jaje, maslac, rum, koru limuna, cimet i orah pa dobro promešajte.
- Dodajte brašno s praškom za pecivo pa postupno sipajte mleko i po potrebi vodu dok ne dobijete gustu smesu.
- Vadite kašikom i pržite u vrelom ulju.
Uštipci bez kvasca: Brzi, meki kao pena a tako ukusni! (RECEPT)