Banane su nezaobilazna namirnica pa je šteta ograničiti je samo na kombinaciju sa čokoladom ili eurokremom u palačinkama. Ovo slatko voće spremno je i za puno zahtevnije dezerte.
Zato vam predlažemo da napravite indonezijsku poslasticu, a sigurni smo da će vas ostaviti bez daha.
Ukusna, hrskava i mekana služi se uz šećer u prahu, a izvrsno pristaje uz kuglu sladoleda.
Foto: Profimedia
Sastojci:
Priprema:
- Banane zgnječite pa pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte jaje, maslac, rum, koru limuna, cimet i orah pa dobro promešajte.
- Dodajte brašno s praškom za pecivo pa postupno sipajte mleko i po potrebi vodu dok ne dobijete gustu smesu.
- Vadite kašikom i pržite u vrelom ulju.
Ako volite banane i uštipke, ovaj recept će vas oduševiti
Budi deo Stil zajednice.