Ovu tortu mnogi nazivaju kraljicom torti, a kada prvi put probate njen ukus, sigurno ćete se složiti. Ovog puta pojačali smo je sa bademom i dobili još čarobniji ukus.
Sastojci:
Testo
- 10 belanaca - 300 g šećera - 300 g mlevenih badema - 1 vanilin šećer - 2 kašike brašna
Nikad brža torta: Ukusna i lagana! Idealna za iznenadne goste! (RECEPT)
Fil
- 10 žumanaca - 180 g šećera - 50 g čokolade - 1 vanilin šećer - 250 g umućenog putera - seckani orasi za ukrašavanje
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati badem, vanilin šećer i brašno.
Peći u podmazanom plehu nekoliko kora, u zavisnosti od veličine.
Dok se kore hlade, napraviti fil tako sto ćete na pari skuvati žumanca i šećer i dodati otopljenu čokoladu i vanilu.
Mutite dok se ne izjednači i sklonite da se ohladi.
Kada se ohladi dodajte umućeni puter, dobro umutite da se sjedini i filujte kore i celu tortu.
Pospite iseckanim orasima.