Od brašna, margarina, oraha, šećera, vanilin-šećera i kuvane kafe zamesiti testo. Odvajati komadiće testa i praviti kiflice ili druge oblike. Poređati na podmazan pleh ili na papir za pečenje i peći na 200 stepeni. Paziti da kiflice ostanu svetle. Uvaljati ih u šećer u prahu dok su vruće.
Recepti sa Stilom
Posne kiflice s ukusom kafe
Vreme slava i praznika tokom posta zasladite ovim ukusnim kiflicama koje se jednostavno pripremaju
Recepti
10:50h Izvor: Andjela Popović
10:50h Izvor: Andjela Popović
Foto: Thinkstock
- 60 minuta
- Srednje teško
- Za 10 osoba
Sastojci
- 250g brašna
- 200g biljnog margarina
- 100g mlevenih badema
- 2 vanilin-šećera
- 1dl crne kafe
- šećer u prahu za posipanje