Za one koji poste ceo Božićni post, doček Nove godine takođe može da bude izuzetno ukusan!
Predjelo: Posna pita sa prazilukom
Sastojci: 500 g kora, ulje, praziluk, 200 g pirinča, 1 šargarepa, so, biber.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Uz predjelo: Brzinska salata od boranije i kikirikija
Sastojci: 400 g žute boranije, 1 šaka sirovog kikirikija ili oraha, malo maslinovog ulja, malo jabukovog sirćeta, malo soli, kockice prepečenog hleba.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Glavno jelo: Riblji paprikaš
Sastojci: 1,5 kg somovine ili druge rečne ribe, 1 kg luka, 4 dl belog vina, 1 kašika sirćeta, 1,5 dl ulja, 1 kašičica ljute mlevene paprike, 1 kašičica slatke mlevene paprike, 4 zrna bibera, 1 kašika paradajz pirea, 1 kašika peršunovog lišća, 1 kašičica celerovog lišća, mleveni biber, so po ukusu.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Desert: Mak torta, posna i kremasta
Sastojci za testo: 3 čaše (od 200 ml) brašna, 200 g maka, 2 čaše šećera, 1 čaša ulja, 2 čaše kisele vode, 1 prašak za pecivo. Sastojci za fil: 2 čaše vode, 400 g šečera, 200 g posne čokolade, 300 g mlevenih oraha, pola posnog margarina, 1 puding od čokolade, 3 kesice vanilin šećera.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Želimo vam srećnu i ukusnu proslavu Nove godine!