Jednostavno se tope u ustima. Bilo da postite ili pripremate posnu slavu, vanilice sa orasima biće neizostavan deo vaše trpeze.
Sastojci: 125 g posnog margarina, kora i sok od limuna, 100 g mlevenih oraha, 150 g prah šećera, 300-400 g brašna, džem, malo praška za pecivo, 1 vanilin šećer
Uputstvo: Margarin izmutiti mikserom sa 100 g prah šećera, dodati sok i koru limuna, brašno sa praškom za pecivo. Dodajte vanilin šećer, zatim mlevene orahe i zamesite srednje tvrdo testo.
Razvite testo na debljinu od pola cm, pa čašicom vadite vanilice i ređajte u pleh koji ste prethodn obložili pek papirom.
Pecite vanilice na 170 stepeni oko 15 min. Prohlađene vanilice mažite džemom i zalepite drugu vanilicu na nju. Uvaljajte u prah šećer.
Prijatno!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)
Probajte još:
Posne breskvice: Mekani kolačići za čas nestanu sa tanjira! (RECEPT)
Prelivene posne brdarice: Pivski kolačići sa orasima tope se u ustima! (RECEPT)
Kokos rolat: Sitni kolačići oduševljavaju svakog ko ih proba! (RECEPT)