Brza priprema

Prelivene posne brdarice: Pivski kolačići sa orasima tope se u ustima! (RECEPT)

Idealno za prazničnu i slavsku trpezu

Recepti
Autor:
Prelivene posne brdarice: Pivski kolačići sa orasima tope se u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 1 šolja piva, 2 šolje ulja, 500 - 600 g brašna, prašak za pecivo, 100 g celih oraha + mleveni orasi za valjanje.

Za šećerni sirup: 1 časa šećera, 1 časa vode, kesica vanilin šećera, rendana kora pomorandže.

Priprema: Zamesiti testo od piva, ulja, brašna i praška za pecivo. Rukom uzimati testo, staviti četvrtinu oraha da bude unutar testa, oblikovati u loptice. Kolače poređajte u pleh, staviti da se peku u dobro zagrejanu rernu. Kad lepo požute brdarice su pečene.

Pripremite šećerni sirup: Staviti u šerpicu vodu, šećer, vanilin šećer i izrendanu koru pomorandže, kuvati da se ušpinuje. Kada sa sirup malo ohladi, potapati u sirup kolače i valjati u mlevene orahe.

Karmelitas kockice: Prepune čokolade, karamela curi na sve strane! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs