Crno je bolje od svetlog

Zašto žene treba da piju pivo: Živeli, za 6 sjajnih razloga!

Iako vam možda zvuči nelogično, istraživanja su pokazala da pivo smanjuje nadutost i čuva srce od raznih bolesti
Lepi & Zdravi
16:38h Autor:
Zašto žene treba da piju pivo: Živeli, za 6 sjajnih razloga!
Foto: Profimedia

Umereno ispijanje alkoholnih pića je dobro za zdravlje. Štaviše, nedavne studije su pokazale da pivo, naročito crno, ima mnoge blagodati po zdravlje i lepotu žene.

Evo zbog čega nije loša ideja popiti čašu piva nakon napornog radnog dana:

1. Jača kostiŽene koje piju dva piva dnevno imaju jače kosti od onih pripadnica nežnijeg pola koje ne uživaju u tom alkoholnom piću. To je rezultat studije sprovedene u Oregonu, koja je objavljena u stručnom časopisu "Prirodna Medicina". Ista je pokazala da pivo sadrži značajne količine biorazgradivog silicijuma, što je jedan od značajnih elemenata od kojih su izgrađene ljudske kosti. Umereno ispijanje piva zato se naročito preporučuje ženama u menopauzi, koja je povezana sa smanjivanjem gustine kostiju.

2. Prevencija protiv prehladePivo je izvrstan izvor vitamina i minerala poput magnezijuma, kalcijuma i selena, koji štite celo telo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidante koji jačaju imunitet tela.

3. Prolepšava kožuPivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je zadužen za lepu i zategnutu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića i daje energiju celom telu. S obzirom na to da se iz hrane ne apsorbuje dovoljna količina vitamina iz ove grupe, treba ih nadoknaditi na neke druge načine. Postoji čak i neka "urbana" legenda da komarci izbegavaju osobe koje imaju uravnotežene količine B kompleksa u telu.

Kad telu zafali magnezijum: Krivac za 7 nepodnošljivih simptoma!

4. Smanjuje nadutost telaIstraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranljivih materija od svetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se, na primer, više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svetlog piva nalazi se manje od 1 grama), koji garantuju zdravlje probavnog sistema, smanjuju nadutost i zatvor.

5. Štiti srceUmereno ispijanje piva povećava količine dobrog holesterola, smanjuje nivoe onog lošeg, razređuje krv i na taj način smanjuje rizik od srčanog udara. Jedna italijanska studija je dokazala da žene koje ispijaju jedno pivo dnevno imaju 42 odsto manje šanse da dobiju kardiovaskularne bolesti, za razliku od onih koje nisu ispijale alkoholna pića. Povrh svega, umereno ispijanje alkohola smanjuje mogućnost od dobijanja dijabetesa tipa 2.

6. Hidrira nakon vežbanjaZaboravite na energetska pića, nakon vežbanja popijte čašu piva! Španski istraživači sa univerziteta u Granadi dokazali su da pivo ima bolji hidratizujući učinak na telo od obične vode kada telo dosegne više temperature, što je slučaj kod ozbiljnijih rekreativaca i profesionalnih sportista.

Naučnici otkrili: Ova biljka rešava sve stomačne probleme uzrokovane virusom!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs