Saznajte i šta je magnezijumov slom

Kad telu zafali magnezijum: Krivac za 7 nepodnošljivih simptoma!

Iako je toliko značajan za organizam, magnezijum je najranjiviji mikroelement
Lepi & Zdravi
20:48h Autor:
Kad telu zafali magnezijum: Krivac za 7 nepodnošljivih simptoma!
Foto: Shutterstock

Magnezijum je direktno odgovoran i za sastav belančevina, masti, ugljenika, koji omogućavaju gipkost kostiju, i pomaže apsorpciju kalcijuma.

Iako je toliko značajan za organizam, magnezijum je najranjiviji mikroelement. Lako je razgradljiv. Uz sve to, registrovano je da u poslednjih 100 godina hranom unosimo sve manje i manje količine magnezijuma. Nekada je samo jedan dnevni obrok sadržao potrebne količine, a danas ga ima samo u tragovima.

U drugom planu su i nepravilna ishrana (dnevno u prošeku unesemo 175 mg, a potrebe su od 300-350 mg), brza hrana, uticaj stresa, intenzivniji način života. Beli hleb i glazirani pirinač koje koristimo svakodnevno "pate" od nedostatka magnezijuma, pa ako se na sve doda i otofosforna kiselina, jedan od bitnih sastojaka svih gaziranih napitaka, pušenje i alkohol - za magnezijum nema života.

Niska tolerancija na virusne i bakterijske infekcije, razdražljivost i sklonost depresiji, samo su neki od simptoma da telu nedostaje magnezijum. Proverite da li kod sebe primećujete i druge pokazatelje i obezbedite sebi dovoljne količine ovog važnog elementa!

Kako telo trpi nedostatak joda: Štitna žlezda pati, ostajete bez snage i volje!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Simptomi nedostatka magnezijuma:

- sklonost čestim depresijama- razdražljivost, uznemirenost, promene raspoloženja- buđenje u toku noći uz grčeve u listovima, tikovi- osećaj suvoće grla- sklonost niskom krvnom pritisku uz pojačan puls- zebnje i strahovi- niska tolerancija prema virusnim i bakterijskim infekcijama

Pogledajte kalendar. Ako ste u periodu oktobar-april, znači da je nastupio magnezijumov slom, vreme kada nivo magnezijuma kod većine naglo pada, i to na kritičnu granicu.

Oni koji uzimaju preparate sa dodatkom magnezijuma uglavnom ih lako podnose, jer bioorganske soli magnezijuma ne draže želudac, a zbog najčešće kombinacije sa vitaminom B6 prodire u svaku ćeliju i tamo ostane.

Ima i sposobnost da prevede B6 iz neaktivne u aktivnu formu i zato uspeva da ga održi u pravoj ravnoteži.Magnezijum u sadejstvu sa vitaminom B6, pomaže da se smanji žestina PMS tegoba, da se menstrualni ciklus gotovo ne oseti ili lako prebrodi, umanjuje neprijatnosti u menopauzi i poboljšava rad nervnog i srčanog sistema.

Melem za ženske kosti, sprečava bolesti srca: Povrće koje treba stalno da jedete!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs