Istraživanje pokazalo

Naučnici otkrili: Ova biljka rešava sve stomačne probleme uzrokovane virusom!

Uništavanjem zaštitnog sloja norovirusa, origano omogućuje drugim antivirusnim spojevima da uđu u virus i da ga unište
Lepi & Zdravi
19:24h Autor:
Naučnici otkrili: Ova biljka rešava sve stomačne probleme uzrokovane virusom!
Foto: Profimedia

Američki naučnici su sproveli istraživanje koje je pokazalo da su jedinjenja ulja origana delotvorni u uništavanju norovirusa.

Istraživanje je provedeno na mišjem obliku norovirusa. Otkrili su da origano može da uništi proteinski sloj koji okružuje i štiti norovirus.

Jedinjenje koji uništava norovirus se naziva karvakrol. On takođe daje prepoznatljiv miris i ukus ulju origana. Uništavanjem zaštitnog sloja norovirusa, origano omogućuje drugim antivirusnim spojevima da uđu u virus i da ga unište.

"Istraživanje moramo nastaviti, ali je očigledno da karvakrol na jedinstven način napada viruse", izjavila je doktorka koja stoji na čelu istraživanja, Keli Brajt.

Jednu kap sipajte u vodu i popijte: Šta sve leči najzdravije eterično ulje!

Norovirus uzrokuje nastanak gastroenteritisa, a neki od simptoma su mučnina, povraćanje, proliv, groznica i bolni grčevi.

Jako je zarazan i može se prenositi putem kapljica u zraku, korišćenjem istog posuđa ili odeće, a bolest obično traje oko nekoliko dana.

Ako imate problema sa ovim ili sličnim virusom, jednostavno uzmite kašičicu suvog origana, stavite ga u šolju i prelijte vrućom vodom. Ostavite par minuta da odstoji poklopljeno, a zatim popijte.

Otišla kod lekara zbog otoka na stopalu: Ono što je lekar otkrio, u snu nije mogla da sanja!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs