Za testo: 500-600 g brašna, 2 kašike ulja, pola kvasca, 200 ml vode, 100 g seckanih oraha.
Za fil: 3–4 glavice crnog luka, 150 g seckanih oraha, biber, ljuta tucana paprika, so po potrebi.
Za nadev: izdinstajte luk na ulju s malo soli. Kad bude gotov, pomešajte ga sa 150 g oraha, biberom i tucanom paprikom.
Od vode, kvasca, malo soli i ulja zamesite testo i ostavite da odstoji deset minuta. Podelite ga na tri dela, svaki premažite uljem, pospite sa 50 g seckanih oraha, premesite i tako uradite još dva puta.
Razvijte kore oklagijom, prvu stavite u tepsiju, poprskajte uljem, te rasporedite polovinu pripremljenog nadeva. Zatim stavite drugu koru, nanesite nadev, pa pokrijte pitu trećom korom.
Poprskajte uljem i ostatkom oraha i pecite na 200 stepeni.
Prijatno!