Meki kao duša

Banana mafini posni na vodi: Nestvarno sočni, spremni za čas! (RECEPT)

Tako su ukusni i zasitni, a spemaju se lako i brzo

Recepti
Autor:
Banana mafini posni na vodi: Nestvarno sočni, spremni za čas! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Post na vodi je malo komplikovaniji od posta na ulju - izbor jela veoma je sužen, a treba naći i obrok koji će nas zasititi.

Preporučujemo vam banana mafine - tako su ukusni i zasitni, u njih ne ide ni kapljica ulja, a spemaju se veoma lako i brzo!

Sastojci: 2 banane, 200 g šećera, 350 g pšeničnog brašna, 100 g raženog integralnog brašna, 2 kašike meda, 1 kašika praška za pecivo, sok od pola isceđenog limuna.

Priprema: Šećer i med staviti u šerpicu sa 2-3 kašike vode. Bananu izgnječiti, pa je dodati šećeru i medu, promešati i staviti na ringu na nisku temperaturu da se šećer otopi. Potom dodati prašak za pecivo i promešati, a smesa će biti bela i penušava.

Kad se smesa ohladi, postepeno dodavati jedno i drugo brašno. Masa će uvek biti lepljiva i nije potrebno da se dugo mesi, koliko da se sjedine sastojci. Smesom puniti korpice i peći 15 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni.

Kremast, sočan, postan: Najbrži i najlepši kolač ikada pravi se od dva sastojka! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs