Sastojci: 500g mlevenog mesa, 1 šolja pirinča, 1 veća glavica crvenog luka, 1 kašika suvog začina, pola kašičice soli, 1 kašičica bibera, 1 veza blitve, 1 jaje, 200 ml jogurta.
Upuststvo: Iseckajte crni luk sitnije, pa dodajte meso, začine i pirinač i sve to zajedno dobro izmešajte. U veću šerpu zagrejte vodu do ključanja.
Otkinite sa listova blitve stabljike. Kada voda proključa, potopite blitvu na nekoliko minuta i ostavite da malo odstoji. Posle par minuta, izvadite blitvu i na svaki list posebno nanosite malo fila od mesa i umotajte, kao kada motate sarmu.
Naređajte sarmice u tepsiju, poslažite ih gusto, pa prelijte vodo. Voda treba da ogrezne.
Stavite u rernu da se peku na 90 minuta.
Posle jedno sat i po, umutite jaje sa jogurtom, malo posolite i prelijte tu smesu preko sarmica.
Ostavite još jedno 10-15 minuta da se zapeku.
Jelo je spremno za posluživanje, a mi vam preporučijemo da ga poslužite sa kiselim mlekom.
Prijatno!
Probajte još:
Posne sarmice od zelja: Specijalitet iz centralne Srbije kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)
4 savršena jela od blitve: Em je zdravo, em je mnogo ukusno! (RECEPT)
5 srpskih jela: Ovo mora da zna da skuva svaka žena koja je prešla četrdesetu!