Vikend je idealno vreme za isprobavanje nekih novih receptura. Čokoladni mafini nisu ništa novo, ali mi vam danas donosimo recept koji uvek uspeva, a dobićete dezert o kakvom ste samo mogli da maštate.
Sastojci:
100g margarina ili putera
2 jaja
200g šećera
1 kesica vanilin šećera
50g istopljene čokolade
2dl mleka
100g brašna
100g kakao praha
50g pudinga od čokolade
1/2 praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
2 kašičice cimeta
I još:
20g čokolade iseckane na male kockice
12-24 kom ušećerenih višanja
Priprema:
Penasto umutiti puter, šećer i vanilin šećer, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i istopljenu čokoladu. Smesi postepeno dodavati mleko uz dalje mućenje.
Nakon toga postepeno dodati suve sastojke takođe uz mućenje.
U pleh za mafine stavite papirne korpice, a zatim napunite 1/3 korpice smesom. U svaku korpicu stavite nekoliko komadića iseckane čokolade i 1-2 ušećerene višnje, a zatim ih dopunite ostatkom smese.
Mafine peći približno 20 minuta na temperaturi od 175 stepeni.
Kada se ohlade možete ih ukrasiti topljenom čokoladom, cimetom, iseckanim orahom ili ušećerenim višnjama.
Količina je dovoljna za dvanaest mafina, a ako vam se čini da je smesa možda retka možete dodati još malo brašna.
Prijatno!
Probajte još:
Čokoladni rolat sa jagodama: Savršena hladna poslastica! (RECEPT)
Kolač iz tri poteza: Čokoladni greh koji se ne odbija! (RECEPT)
Čokoladni kolači od 3 sastojka: Slatkiš za kojim je poludeo svet! (RECEPT)