Pisali smo mnogo puta o pitama i poslasticama od kora ali ovo je zaista drugačiji recept, koji ćete zavoleti ne samo zbog toga što je preukusan i lako se pravi, već što će vam uštedeti novac.
Kupite bele ili kore od heljde (ako vodite računa o liniji).
Presecite koru po sredini i u jednu po jednu koru stavite nadev od sira kao kada pravite običnu gibanicu.
Za nadev vam je potrebno oko 400g sira po želji i dva jaja.
Kore za pitu po bakinom receptu

Kada stavite nadev na kraj kore, srolajte koru, tako što ćete u drugom potezu uvući i stranice, da vam se ne bi izlio fil.
S obzirom na količinu kora, moraćete da ih pečete iz dva puta, ili drugu turu možete ostaviti za sutra.
Na podmazan pleh, ređajte pituljice ili rolnice.
Vranjanska samsa: Gibanica kojoj nema ravne! (RECEPT)

U šoljicu sipajte vodu i nekoliko kapi ulja. Sa tom mešavinom sa rukama poprskajte rolnice i pecite ih na 200C jedno 20-tak minuta dok ne porumene.
Potrpuša: Najukusnija pita iz Srbije koju morate da napravite barem jednom u životu! (RECEPT)

Rolnice možete puniti sa nadevom po želji, slatke ili slane. Recimo, sa rendanim jabukama, cimetom i sa malo šećera. Takođe, možete napraviti nadev ala kineska mešavina i umakati rolnice u slatko kiseli i soja sos.
Prijatno!