uKUS KOJI SE PAMTI

Prevrnuta torta od jabuka: Dobro poznati slatkiš iz detinjstva! (RECEPT)

Ovaj jednostavan kolač idealan je za svaku priliku

Recepti
20:06h Autor:
Prevrnuta torta od jabuka: Dobro poznati slatkiš iz detinjstva! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

- za biskvit: 3 žumanca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, korica limuna, 3 belanca

- za karamel: 1 dl ulja, 80 g šećera

- sok od pola limuna, 50 g mlevenih oraha, 4-5 kiselkastih jabuka

- po želji šlag

Priprema: Ulje i šećer karamelizovati do svetlosmeđe boje. Na namašćen kalup od 24 cm poređati oguljene jabuke narezane na kriške. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15-20 min.

U međuvremenu pripremiti biskvit. Žumance istući sa šećerom i dodati brašno i sneg od belanaca i sve ostale sastojke.

Pečene jabuke posuti orasima i poprskati limunovim sokom. Preko jabuka dodati smesu za biskvit i peći na 180 stepeni oko 20 min. Pečen biskvit malo ohladiti i izvaditi iz kalupa tako što ćete ga izvrnuti na tanjir ili pleh.

Preliv pravite po vašem ukusu ili jednostavno premažite šlagom.

Starinski recept za jabuke u šlafroku: Ukusna poslastica za svačiji džep!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs