Ako vam je klasična proja dosadila, preporučujemo da je obogatite reskim ukusom koprive - to će biti pun pogodak!
Kada se prokuva, naravno, korpiva više ne može da vas ožari i uživaćete u svakom zalogaju mešavine ove lisnate biljke, sira i jaja.
Sastojci: 2 jaja, 1 šoljica ulja, 1 čaša pavlake (2 dl), 300 g belog nemasnog sira, 8 kašika kukuruznog brašna, 2 kašike belog brašna (ili heljdinog), 1 prašak za pecivo, kopriva (žara) oko 150 g, veza sveže nane (po ukusu).
Priprema: Koprivu preliti ključalom vodom i ostaviti da stoji par minuta. Vodu iscedite i kad se kopriva ohladi iseckajte na komadiće. Nanu iseckajte. U posebnoj posudi viljuškom umutiti jaja, dodati ulje, pavlaku, sir i oba brašna, prašak za pecivo i dobro umešati.
Dodati koprivu i nanu, promešati, pa izliti u pliću tepsiju i peći dok ne porumeni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Slatki omlet sa pekmezom: Bolji doručak ne postoji, zasiti za ceo dan! (RECEPT)