Pravi gurmani jagode jedu isključivo umočene u crnu čokoladu, a hedonisti jedu čokoladni rolat sa jagodama. Osim što savršeno osvežava, ovaj desert se i lako pravi.
Za koru je potrebno: 6 jaja, 80 g brašna, 200 šećera, 3 kašike kakaa, 100 maslaca.
Za fil je potrebno: 500 g slatke pavlake, 100 šećera, 200 g jagoda.
Priprema: Odvojeno umutite žumance od belanceta. Zatim u žumance dodati šećer i mutiti dok se šećer rastopi. Dodati brašno, kakao i maslac a zatim i belance. Kada se masa sjedini peći je u što većem četvrtastom plehu na 200 stepeni 10 minuta.
Slatku pavlaku umutiti pa joj dodati šećer i mutiti još 5 minuta. Jagode iseckati na listiće ili na sitne parčiće. Filovati koru koja se blago prohladila. Prvo stavite umućenu pavlaku preko cele površine a zatim preko poređajte jagode. Sve umotati u rolat, a preko premažite ostatak šlaga.
Ukrasite rolat sa ostatkom jagoda ili sa rastopljenom crnom čokoladom.