Oduševiće svakoga ko proba

Pileća bajadera koja se topi u ustima: Idealno predjelo za svaku priliku! (RECEPT)

Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi
Recepti
17:26h Autor:
Pileća bajadera koja se topi u ustima: Idealno predjelo za svaku priliku! (RECEPT)
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 2 veća pileća bela mesa
  • 200 g dimljenog suvog vrata
  • 150 g tost sira
  • 3 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • senf
  • 2-3 čena belog luka
  • biber

Priprema: belo meso odvojiti od kosti, iseći na šnicle i izlupati. Suvi vrat iseći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti. Poređati red belog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti seckani beli luk.

Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim belim mesom. Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti. Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni. Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda secite na kocke ili pravougaonike.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs