Za ovaj recept potrebna vam je samo jedna šerpa. Tako, da osim što se jelo sprema na "brzinu", nećete imati posle ni sudove za pranje. A ovo je i idealan lagan predlog za ručak.
Potrebno je: 3 kašike maslinovog ulja; 4 čena belog luka; manji luk, iseckan; 800 ml konzerviranog paradajza; šaka svežeg bosiljka; 500 g testenine po želji; 4 šolje vode (960 ml); 100 g rendanog kačkavalja; so, biber, aleva paprika, tucana paprika.
Kremast, sočan, postan: Najbrži i najlepši kolač ikada pravi se od dva sastojka! (RECEPT)
Priprema: U velikoj šerpi zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni i beli luk. Dodajte sve preostale sastojke, prelijte sa 4 šolje vode, stavite začine, posolite i sačekajte da provri.
Kada provri, nastavite da kuvate onoliko koliko na pakovanju testenine piše, povremeno mešajući. Kada je gotovo, neće biti potrebe da se bilo šta cedi, jer će testenina da upije tečnost, a pasta će biti spremna za posluženje.
Dodajte rendani kačkavalj i uživajte u brzinskom ručku.
5 najboljih kremastih čorbica za sve prilike: Greju dušu i telo tokom zimskih dana! (RECEPT)