Sutlijaš je definitivno među prvima na listi omiljenih slatkiša na našim prostorima.
Ali, budući da se pravi od pirinča i mleka, ljudi koji poste izbegavaju ovu poslasticu tokom posta.
Zbog toga smo isprobali jednu posnu verziju i sa zadovoljstvom vam je prenosimo - preukusna je!
Sastojci: 200 g pirinča, 200 ml sojinog mleka sa ukusom vanile, kesica vanilin šećera, šećer po ukusu.
Priprema: Pirinač skuvajte, pa isperite i ocedite. Dodajte sojino mleko i stavite da se sve zajedno kratko prokuva. Dodajte vanilin šećer i zasladite kristal šećerom po ukusu.
Kad se malo prohladi, sipajte u činije za služenje, po želji dodajte cimet, a možete i neki čajni kolutić. Uživajte!
Posni kolač na vodi: Manastirsku pitu ješće i oni koji ne znaju šta je post! (RECEPT)